Cleanfixx

Riool ontstoppen

Loopt uw gootsteen slecht door? Of stijgt het water van uw toilet opeens naar gevaarlijke hoogte als u doorspoelt? Borrelt uw gootsteen als de vaatwasser aan staat of ergens in huis een toilet wordt doorgespoeld? Grote kans dat er sprake is van een verstopping in het riool.

Verstopt riool – hoe ontstaat dat?

Een verstopt riool ontstaat vaak doordat er meer doorgespoeld wordt dan de leidingen kunnen verwerken, bijvoorbeeld heel veel toiletpapier of vochtige doekjes die niet bedoeld zijn om via het riool afgevoerd te worden. Etensresten. Vetresten.

Het is dan niet de vraag of het riool verstopt zal raken, maar wanneer het riool verstopt zal raken.

Als het riool verstopt zit, wordt het water niet goed meer afgevoerd. Na verloop van tijd zult u de bekende ‘rioollucht’ in huis gaan ruiken, als de verstopping niet wordt verholpen.

Riool ontstoppen – kan ik dat zelf?

Er zijn mogelijkheden om zelf een verstopping te lijf te gaan. Een eenvoudige verstopping op een gunstige plaats kunt u wellicht verhelpen door een ‘plopper’ te gebruiken. 

Ook zijn er chemische ontstoppingsmiddelen verkrijgbaar om uw riool mee te ontstoppen, maar die zijn schadelijk voor het milieu, een risico voor uw gezondheid én deze middelen kunnen de rioolbuizen beschadigen. Wij raden deze manier ten zeerste af.

U kunt een poging wagen met soda. Schep ongeveer een halve eetlepel soda in de afvoer. Dit laat u even goed intrekken en daarna spoelt u een ruime hoeveelheid kokend water door de afvoer. Dit zult u een aantal keer moeten herhalen en met een beetje geluk verhelpt u op die manier een lichte verstopping.

Riool laten ontstoppen door CleanFixx – hoe werkt dat?

Blijkt de verstopping in uw riool niet eenvoudig te verhelpen? Dan helpt CleanFixx u snel en deskundig van dit probleem af. Door middel van een camera bepalen wij waar in uw riool de verstopping zit. Zo kunnen wij het probleem doelgericht te lijf gaan. In de meeste gevallen zullen wij vervolgens met hoge druk een grote hoeveelheid water door het riool spuiten, zodat het aangekoekte en opgehoopte vuil los schiet.

Wanneer de verstopping verholpen is en het water weer goed wegstroomt, controleren wij nogmaals met de rioolcamera of de verstopping echt is verholpen.

Rioolverstoppingen voorkomen – kan dat?

Ja. Zelf kunt u uw afvoerputjes beschermen met zeefjes, zodat etensresten niet door de gootsteen worden weggespoeld.
Verwijder haren regelmatig uit de wastafel en doucheputjes en spoel geen grote hoeveelheden wc-papier (en vooral geen andere doekjes) door het toilet. Door deze eenvoudige maatregelen voorkomt u al een heleboel ellende.

Periodiek uw riool laten doorspoelen

Het is aan te raden om uw riool ongeveer elke 2 à 3 jaar periodiek te laten doorspoelen, zodat beginnende verstoppingen al worden opgelost voordat deze zich verder kunnen ontwikkelen tot een complete verstopping.

Zit uw riool verstopt?

Bel xxxx en u krijgt direct Arie Willemsen aan de lijn. Hij helpt u graag verder!