Japanse duizendknoop bestrijden

Cleanfixx

Japanse duizendknoop bestrijden

De Japanse duizendknoop (Fallopia japonica) is de nachtmerrie van iedereen die in het openbaar groen werkt. Door de extreem sterke penwortels en de zeer snelle groei veroorzaakt dit invasieve plantje veel problemen voor Nederlandse provincies, gemeentes en waterschappen. 

Japanse duizendknoop – de problemen

De Japanse duizendknoop verdringt niet alleen Nederlandse plantsoorten, maar veroorzaakt ook schade aan gebouwen en leidingen. Ook tast de plant de kwaliteit van bermen, waterkanten en dijken aan. Wanneer het gras door de woekerende plant afsterft, is de grond van de dijk minder stevig. Hierdoor is die vatbaarder voor erosie. De Japanse duizendknoop is een van de meest woekerende onkruidsoorten. Daarom is het belangrijk om deze invasieve exoot aan te pakken!

Hoe Japanse duizendknoop te bestrijden?

Japanse duizendknoop bestrijden kan uitstekend met heet water of kokend water. CleanFixx heeft hiervoor speciaal een innovatieve injector ontwikkeld, samen met de specialisten van de fabrikant. 

Japanse duizendknoop injecteren met kokend water

Deze injector maakt het mogelijk Japanse duizendknoop in het hart van de plant te injecteren met kokend water! Daarnaast wordt de bodem rond de plant ook behandeld. Door het injecteren van kokend water in het wortelstelsel, barst de celstructuur en krijgt de plant een fikse klap. Door deze arbeidsintensieve klus meerdere malen te herhalen, wordt de Japanse duizendknoop teruggedrongen en uiteindelijk zal de plant afsterven.

De oplossing voor gemeentes, provincies en waterschappen

CleanFixx heeft inmiddels al heel wat vierkante meters bestreden, onder andere in gemeente Barneveld.

Dankzij de innovatieve injector en de gerichte toepassing van de heet water techniek, kan nu ook aan het woekeren en de overlast van invasieve exoten een halt worden toegeroepen. Dat geldt voor de Japanse duizendknoop, maar bijvoorbeeld ook voor de Berenklauw.

Japanse duizendknoop of Berenklauw bestrijden?

Neem direct contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!